Thursday, December 30, 2010

Senyum Saja :>>

Assalamualaikum readers...

okay nk update laju2, xde nk bgtau pape pun, tp just nk ucap thanks to all yg wish smlm. touching weii .. wlu ada yg tak knl, tp effort diorg nk taip tu sgt2 dihargai oke. thanks berbakul2, eh tak cukup ok thanks bergunung2 k.

MyEm0.Com

smlm malaysia menang Piala Suzuki dgn keputusan penuh 4-2. congrats to pemain Malaysia, u guys outstanding habesss laarrr smlm, padahal cemomot tgk time gol je. heheh. dengan semangat setiap pemain dan sokongan rakyat Malaysia.
MALAYSIA BOLEH ...

and and disbbkan itu, esok cuti, which is hari jumaat, hari yg penuh keberkatan. pttla dri ari2 cemomot dpt rasa yg ari jumaat cuti. tak tau knpa, tp rasa cuti tu sgt kuat ... :>

oke2 nk bebel tu je, kena update laju2 sbb byk keje nih. esok cuti maaa.
sakan la tido esok, eh tak nak lah tido, nk jogging boleh ?
jom jogging esok, kat tasik titiwangsa k :))

lagi stu, kpda yg suka berblog2 nih, jgnla tulis kata2 kesat bole tak.
kita kan leh tulis yg best2, poyo2 ckit pun takpe tp jgnla berkesat-kesatan.

tu saja. Assalamualaikum and Happy New Year.
mulakan dgn Bismillah dan akhiri dgn Alhamdulillah :)))))


^_^



Jika anda tidak memulai hari ini dengan senyuman, belum terlambat untuk mencobanya pada hari esok.

Thursday, December 23, 2010

Kata Ganti Diri :)

Assalamualaikum.
Salam 17 Muharram 1432H.

moga semuanya dlm keadaan yg baik2 gitu ye. ye.
ari ni mood baikkkk punye cilok tau, jd ri ni nk tukar kata ganti diri eh ke nama ganti diri... confuse jap ... senang ckp nk tkr panggilan nama diri dlm blog nih.
heheh. buhsan la rasanya.

back to e basic, memula nk pilih nama blog nih, sy slalu dok pikir apa nama yg klaka merangkap sng diingati. pilih dok pnya pilih, akhirnyaaaaa ... cik cemomot nonet yg terpilih. comel ke ? lawak ke ? or gedik ke ?

sedih dgn kekurangan diri yg tak dpt cari nama yg sdp2 .. .
knpa !!!! tpi takpa sbb takat nih, time jenja
lan ke blog2 lain, sy tak jmpe lg nama cenggitu. tapi klu korang ada jumpa bgtau I ye ...

ok from now nk tkr nama ganti diri tu cemomot. benci dgr, gedik pun ada.
xpela. guna nama asl lahirnya blog ni akn mengekalkan maruah blog ni. ecehh.

dah2 kita ceritera bab lain pulak ye. korang
suka tgk benda cantik2 tak.
cemomot sgttttttt suka. rasanya siapa yg tak suka cantik kan. semua org suka cantik, kecantikkan dan mencantikkan. and dah tentulah bila sebut psl cantik je, mesti org kaitkan ngn girl2, tp boy2 pun rmi je.

tp perasan tak, to girl2 ye, klu kita slalu sg
t tgk org cantik2, stylo2, jelita2, comey2 mesti kita tetiba rasa down. ada tak, ada tak ?
cemomot rasa begitu ... tipulah klu korang takde rasa apa2.
tp berdosa rasa mcm tu, sbb apa ? sbb ALLAH dah jadikan kita sebaik2 makhluk di dunia ni, mungkin pd diri kita, kita ni tak perfect, hidung kemek, muka bolat, mata sepet. tapi itu semua ALLAH dah ciptakan btl2 cantik dan sesuai dgn diri kita. kenapa ? sbb akn muncul rasa tidak bersyukur dgn pemberian Yang Maha Esa. nauzubillah.

tiap kli rasa mcm tu timbul, cemomot akn trs istighfar, bkn apa, sbb cemomot ni mudah terpengaruh dgn kecantikkan ni. slalu je rasa kekurangan diri, sdgkan ALLAH dah bagi lengkap. cuba tgk org2 yg tak cukup fizikal, kekurangan sana sini, sdgkan diri sdri ALLAH dah bg sesempurna kejadian.

entahlah ... sbb tu cemomot klu boleh nk elak dri tgk2 melampau2 kecantikkan ni, mungkin cemomot nmpk over ttg hal n
i tp ini reality. tp Alhamdulillah, skng ni cemomot dah mmpu kawal ckit2 rasa itu. bila cemomot terpikir je mesti cemomot bygkan sgla kebaikan cemomot dah dpt. cemomot kena hargai diri sdri, jgn hnya memandang luaran tp dlmn itu lbh pntg dri sglanya. rosak dalaman rosaklah luarannya jua.

tpi takdela smpi xleh tgk lgsg ... slalu je ce
momot ronda2 kat blog2 org lain, bkk fb org lain. heheh. mmg agung ciptaan ALLAH. nmpk sempurna. btllah kan, klu luar cantik plus dgn dalaman e result will be WOW !! so cemomot kena jaga dalaman cemomot baik2. spya org tak hanya memandang luaran tp juga dalaman.

panjang dan agk berjela2 entry kali nih. apa2 pun terima kasih bebanyak kpda yg sudi membaca entry yg ditaip menggunakan
hati. hati ke ?

eh eh lgi satu, ada ruangan baru kt sblh nu haaa ... ilmu hari ini.
so spe2 yg ada quote yg besh2 leh la kongsi2 :)

ps : berdebar tggu result PMR my lil sis, moga2 dipermudahkan segalanya. AMIN.


love, Nadia

^_^

Tuesday, December 21, 2010

tak patut @#$%*&X

Assalamualaikum semua !!

pe khaba ? sy sgt besh, sbb bru je meng'cutikan diri slma 3 ari
and merantau ke bagan datoh
, perak wit my family.
sgt best, dpt membuang onak2 d
an sesak2 di dlm dada. eceh.
wlu skjp, tp it full
of fun.

okay, rasa apa bila bc title entry kli ni ?
adkh bunyinya spti ...c...t
or .......... geram ???

T_T'
'

ada sbb ye menga
pa.
korang penah perasan tak every time kor
ang bukak komik or mjlh entertainment
kat bhgn dpn2 or blkg2 skli
kan ada adv
ertisement,


cover dpn komik or mjlh

pastu bila korang selak, ade iklan2 nk be
li ringtone, gmbr2 artis,
lagu2 hot terkini, games
2 racing.
ade ka
n...

ni slh stu contoh iklan yg sy s
nap dr mjlh hiburan yg sy beli



nmpk tak. siap2 kat ats tulis " VIDEO SENSASI "
tup2 kat bwh....

GILA


&%^&%
^$&%#&&*
%#&&*


" GADIS DIRABA " " MARIA BERAHI "

ape mksd semua video2 nih.
tak yah bebudak, org dewas
a dulu beli video2 nih.
sy tak taula apa isi kandungan video nih tapi da
ri tajuk video pun dah menghairahkan.

sy sgt2 terkejut bila tgk ada iklan sedemikian rupa di dlm mjlh yg rasanya amat digemari oleh remaja kini.
mcm mn iklan2 mcm ni dgn
sngnya blh ada di mjlh2 hiburan,
adkh dgn tujuan menarik org
ramai utk membeli.

tak patut kan.
ini contoh yg tak baik dan akn mempen
garuhi minda kanak2 yg membaca.
knpa perlu adanya iklan2 sedemikian.
jgn pandang enteng wlupun ianya hanya iklan, ianya ttp mampu mempengaruhi minda juga utk org dewasa.
kanak2 mudah terpengaruh dan ingin cepat belajar, jdi bila mereka nmpk2 iklan2 seksi dan menghairahkan,
apa yg a
kan jdi.

sy kdg2 malu utk beli komik krna gmbr2 yg terpampang spti tdk sesuai
and sumtime ianya terlalu menjolok mata.




kita slalu fikir klu gmbr kartun takpe,
komik blh bagi kanak2 baca, tapi kdg2 kita tak hirau gmbr2 dlm komik tersebut.
tmbh2 lagi komik luar ngra spti komik superhero,
ada karakter yg hanya menutup yg perlu.
wlu kartun tpi ianya ttp mampu menaikkan rasa bukan.

sptutnya ada pemantauan dari pihak
berkuasa ttg iklan2 spti ini
yg mampu merosakkan minda ank2
dan remaja masa kini.

tak slh utk baca komik tp biarlah
komik yg menutup sepatutnya.
yg byk memberi pengajaran dan pembelajaran.
klu dari kecil2 dah terde
dah dgn unsur2 spti ini,
bygkanlah bila dah meningkat r
emaja nnt.


thumbs up :)

ibubapa jgk perlu memainkan peranan penting
bg memastikan ank2 kita dilindungi dri unsur2 spti ini.

apa2 pun lebih baik mencegah dari mengubat ( betul ke ? )

tepuk dada tanya iman

^_^
love , nadia

Thursday, December 16, 2010

Insafi Diri T_T

Assalamualaikum.
hehe

2 entry 1 hari
kira 2 in 1 larhhh. lg beshh, jimat :)

nk citer nih ...
korang2 cpt2la kawin.
nak tau knpa ?
kita bru je dgr ceramah dri ustaz kazim elias.
mmg power la ceramah dia kan. adore dgn ceramah dia.
ckp straight to the point je, xde nk sorok2. tp straight2 pon msh dlm kewarasan minda.

back to the point, knpa kena cpt2 kawin ?
byknya pahala dpt berbanding single nih.
sbb itulah Islam amat menggalakkan perkahwinan.
umpama dah membina masjid scra halusnya.

bygkan pahala isteri2 yg melayan suaminya dan sebaliknya.
pandang suami atu isteri dgn pandangan kasih sayang akan mendapat pandangan rahmat dari ALLAH.
setiap suapan nasi isteri dari hasil titik peluh suami akn dpt pahala.
bygkan klu berpuluh2 suapan :o
setiap kali suami genggam jari jemari isteri, luruh sgla dosa dari celahan jari2.
bayangkanlah.
sgt mudah nk hapuskan dosa.
taat pd suami, dijamin syurga :))))

jdi mana2 yg dah ada calon tu cpt2 kawin.
itukan lebih baik. mendirikan masjid.
yg mana2 belum ada ..... suh je mak cari.
slalunya pilihan mak tepat tau.


pastu taat pd ayah dan ibu.
jgn melawan atau tengking mereka.
jgn hentak kaki dan hempas pintu.
( slalu buat tuh..insaf T_T )

jgn ckp " ahhh "
berdosa tau, even ramai dah tau itu antara ciri2 ank derhaka
tp masih melakukannya.
lg jgn ckp " apaaaa !! " bila mak ayah tanya.
jwbla " ye mak, ye ayah " smbl pndg wajah mak, wajah ayah.

bila lapang2 amik minyak, urut kaki mak, bahu ayah.
itulah org yg tak pernah jemu berusaha utk anknya walau dia terpaksa
berlapar, menahan terik panas.
semata2 krna ank2.
kita sbgi ank tak mungkin mampu melakukan apa yg mak dan ayah dah bgi pd kita.

masa tgk2 tv, baring kat peha mak, peluk ayah.
senyum ngn mak dan ayah.
pandang mereka dgn penuh rasa kasih dan sayang.

tapi kita selalu lupa.
lupa dan lupa.

kita ego nk memberi mak ayah kasih & sayang.
kita malu nak mengaku kesalahan kita.

tapi kita akn rasa rugi bila mereka dah takde.
baru time tu igt dosa2 kita pd mak, pd ayah.
org lain time raya dapat cium tangan mak, tangan ayah.
kita dpt tgk gambar je.
YA ALLAH BYKNYA DOSA KU PADA MAK NGN AYAH.

insaf dgr ceramah2 mcm ni.
lgi bagus klu dpt dgr hari2 spya kita dapat sentiasa menginsafi diri
menyedari kesalahan,
akan terasa kita terlalu kerdil dgn ilmu yg ada di dunia.
akan terasa yg diri ini sgt penuh dgn kekurangan.



* INSAN YG PENUH DGN KEKHILAFAN *

love, Nadia :)

10 Muharram 1432H

Assalamualaikum
Salam Hari Asyura bersamaan 10 Muharram 1432H.

Sedikit info ttg hari Asyura :

Hari Asyura merupakan salah satu hari yang diraikan oleh umat Islam. Asyura berasal daripada perkataan Arab asyara yang bermaksud sepuluh. Ini disebabkan hari Asyura adalah hari yang kesepuluh di dalam kalendar Islam iaitu pada 10 Muharram.

Sejarah Asyura

Menurut tradisi masyarakat Islam, Nabi Muhammad s.a.w. melakukan puasa Asyura sejak di Makkah lagi memandangkan puasa Asyura merupakan amalan biasa masyarakat tempatan. Apabila baginda berhijrah ke Madinah, baginda turut mendapati yang kaum Yahudi turut berpuasa pada hari Asyura (atau bagi mereka adalah Yom Kippur yang juga pada hari kesepuluh). Ketika itu, baginda mengesahkan dan mensyariatkan puasa sehingga ia menjadi satu kewajiban kerana baginda merasakan masyarakat Islam lebih dekat dengan Nabi Musa. Ibn Hajar al-asqalani, dalam pernyataannya terhadap Sahih Bukhari mengatakan yang syariat puasa telah dijadikan kepada bulan Ramadhan setahun kemudian. Kini, masyarakat Islam melakukan puasa pada 10 Muharram sebagai amalan sunat dan bukan kewajiban.

Masyarakat Islam turut percaya akan berlakunya kejadian besar ketika 10 Muharram:

* Hari pertama Allah menciptakan alam.
* Hari Pertama Allah menurunkan rahmat.
* Hari pertama Allah menurunkan hujan.
* Allah menjadikan 'Arasy.
* Allah menjadikan Luh Mahfuz.
* Allah menjadikan Malaikat Jibril.
* Nabi Adam a.s. dicipta.
* Diampunkan dosa Nabi Adam a.s. setelah bertahun-tahun memohon keampunan kerana melanggar larangan Allah.
* Nabi Idris a.s. diangkat darjatnya oleh Allah dan Malaikat Izrail membawanya ke langit.
* Diselamatkan Nabi Nuh a.s. dan pengikutnya dari banjir besar selama enam bulan dan bahtera baginda selamat berlabuh di puncak pergunungan.
* Nabi Ibrahim a.s. dilahirkan di kawasan pedalaman dan terselamat dari buruan Raja Namrud.
* Nabi Ibrahim a.s. diselamatkan Allah dari api Raja Namrud.
* Nabi Yusuf a.s. dibebaskan dari penjara setelah meringkuk di dalamnya selama tujuh tahun.
* Nabi Yaakub a.s. telah sembuh buta matanya ketika kepulangan anaknya Yusuf di hari tersebut.
* Nabi Ayub a.s. disembuhkan dari penyakitnya.
* Nabi Musa a.s. telah diselamatkan daripada tentera Firaun dan berlakunya kejadian terbelahnya Laut Merah.
* Allah menurunkan kitab Taurat kepada Nabi Musa a.s..
* Nabi Yunus a.s. selamat keluar dari perut ikan paus setelah berada di dalamnya selama 40 hari 40 malam.
* Kesalahan Nabi Daud a.s. diampuni Allah.
* Nabi Sulaiman a.s. dikurniakan Allah kerajaan yang besar.
* Nabi Isa a.s. diangkat ke syurga ketika diburu oleh tentera Rom untuk menyalib baginda.
* Saidina Hussein ibni Ali telah syahid akibat dibunuh dengan kejam di Karbala oleh tentera khalifah Bani Umaiyyah iaitu Khalifah Yazid.


Perkara sunat dilakukan pada hari Asyura

1. Melapangkan masa / belanja anak dan isteri
2. Memuliakan fakir miskin
3. Menahan marah
4. Menunjukkan jalan yang lurus/membetuli orang sesat/orang yang salah(terpesong aqidah(tauhid) dan akhlaknya)
5. Menyapu / mengusap kepala anak yatim(menghormati dan memuliakan mereka)
6. Bersedekah
7. Memelihara kehormatan diri
8. Mandi Sunat dengan lafaz niatnya: "Sahaja aku mandi sunat hari Asyura kerana Allah Taala."
9. Bercelak
10. Membaca Qulhuwallah(Surah Al-Ikhlas) hingga akhir seribu kali
11. Sembahyang sunat empat rakaat dengan lafaz niat: "Sahaja aku sembahyang sunat hari Asyura empat rakaat kerana Allah Taala. Pada rakaat pertama dan kedua selepas al-Fatihah di baca Qulhuwallah sebelas kali.
12. Menjamu orang berbuka puasa
13. Puasa Sunat Asyura dengan niatnya dibaca Sahaja aku berpuasa esok hari sunat hari Asyura kerana Allah Taala.

( sumber : Wikipedia 2010 )

** ini sedikit ilmu yg sy copy dari Wikipedia, mungkin sy nampak kurang berusaha utk
menyampaikn ttg hari Asyura ini kerana sy hanya meng 'copy', tpi dek kesuntukkan masa, ini shja info yg
mampu disampaikan **

SELAMAT BERAMAL

^_*

Monday, December 6, 2010

.:: HIJRAH KITA ::.

Assalamualaikum.
hri ni adlh ari terakhir kita di tahun 1431H.
Semoga segala impian dan cita2 kita terlaksana.
Semoga kehadiran 1432H ini akn mendatan
gkan ari2 yg lebih bermakna dan
sudah tentu memohon diberkati dan diredhai perjalanan yg bakal dilalui.


Alhamdulillah kita masih mampu menempuh hari2 mendatang dgn kesihatan dan penuh rasa kesyukuran.
masih mampu bernafas dan dpt menggunakan sgla pemberian Ilahi dgn sebaiknya.
masih mampu memaafkan setiap org yg melakukan kesalahan pd kita
masih mampu meminta maaf pd org yg tel
ah kita lakukan kesalahan

MyEm0.Com


lupakan sgla kesakitan ambil sgla kemanisan.
sematkan kenangan agr tdk l
uput dri ingatan
byk2la memikirkan masa lalu sbgi pengajaran agr kesalahan sama tdk berulang lagi utk kedua kalinya.
sentiasalah berfikiran kehadapan
dan jgnlah ditangisi masa lalu yg tak akan kembali


jgn sentiasa mengharapkan miracle.
tp percaya yang disebalik kesedihan akn ada kegembiraan.
di sebalik awan hitam ada pelangi yg menanti


MyEm0.Com


kadang2 kita benci dan kadang2 kita rindu
kadang2 kita byk duit dan kadang2 kita kesempitan duit
kadang2 kita marah dan kadang2 kita gembira
kadang2 kita sihat dan kadang2 kita sakit
walau byk kadang2 pun, selalulah igt ini semua adlh u
jian utk menjdikan kita lebih baik.
untuk menjdikan kita seorang pemikir.


pemikir ttg kesilapan dan kekurangan kita
pemikir ttg samada kita d
ijalan yg lurus atu tidak
pemikir ttg duit yg sedang kita nikmati skrg adlh halal atu tidak
pemikir ttg dosa2 kita pd org2 yg amat menyayangi kita
pemikir ttg dosa kita pd yg menciptakan kita
pemikir ttg pemikiran2 buruk kita pd org
pemikir ttg sgla-galanya


walau apa pun yg berlaku
kita masih di sini


buka lembaran baru dgn semangat yg baru.
dgn rasa yakin, kuat dan percaya diri.
buangkan sgla aura2 negatif dan kutip semua aura2 positif.
buangkan sgla prasangka
buang rasa dengki, iri
dan tamak.
buang rasa marah
buang rasa benci, tanamkan rasa cinta

lakukan penghijrahan diri kita kearah yg lebih baik.
walaupun sekecil semut, lakukanlah.
sebarkanlah KE
BAIKAN
sebarkan rasa kecintaan terhadap ALLAH
sebarkan rasa menjadi SOLEHAH
sebarkan rasa TULUS DAN IKHLAS

semoga perjalanan kita dipermu
dahkan ALLAH,
dilancarkan sgla perancangan
disenangkan di setiap sudut
INSYA- ALLAH


SALAM MA'AL HIJRAH
1432H







^_^

Friday, November 26, 2010

4 CERITA 1 PAGI

Assalamualaikum
selamat pagi dan salam jumaat.

ye sy suka hari ju
maat.
jumaat adlh penghulu sgla hari dan hari yg penuh rahmat.

title kat ats tu, p
oyos bangat.
tp itula terjadi pd sy pagi nih. sadis.
okey2, sy
story ye.
jgn menguap, mengenyit tape.
teng teng teng


KEJADIAN 1
- sy bgn agk awl ri ni, trs tolong mak ckit2,
then solat jap. wat sandwich.
pas2 saja landing2 manja,
konon nk warm up pg2 atas katil.
fhm2 la k
n.
tp btl ade niat nk warm up dlm
2-3 minit je.
tapi.....
jdi 1 jam, wahhhhh, siap
mimpi2 lagi. hampeh.
resultnya, bgn kul 8.40AM, ms
k keje 9.00AM
maths kejap ( 8.40 - 9.00 = -20min ), pandai tak ???
pas2 berlari2 spti
harimau bersiap. T_T


KEJADIAN 2
- akibat lmbt yg melampau dan dijangkakan akn berlari spti kucing dikejar anjing.
woohoa.
almost fall do
wn
tp almost la, smpt mengimbangkan diri akibat kulit pisang yg ada di jalanan.
sape ni buang merata2, aduuhhh, ns
b ade blaja gymnastic dulu.
sadis sggh, mesti comel rupa time nk jatuh kan.
-_-


KEJADIAN 3
- masih dlm larian lagi, tp s
low down ckit. tkt jatuh.
dgn gembiranya sy lalu di taman.
mood seperti ank2 kecil keriangan yg ditinggalkan ibu utk bermain buaian.

^_*

skli lgi skill mengimbangkan diri di duga.
hai yaaaa. hai
yaaaa.
tp kali ini tidak berjaya mengelak malah terpak
sa menerimanya dgn hati yg redha saja.
laahhh terpijak
lecah

kotor seli
par tandas ku.
-_-


LAST2
- setelah berjaya menempatkan diri di dlm ofis dgn keadaan agk selesa
dan melupakan sgla berla
ku tdi.
ON FB, kuar fi
le2, check2.
dgn happy sign in.
tetiba.
.....

grrrr.. grrrr.. grrrr..
zapp.. zapp..
zapp..

lantas menoleh ke kanan. dup dup dup...
K-U-C-I-N-G sdg memandang tajam dgn kuku yg taja
m2 mengaruk2 carpet dan seolah2 ingin berkata


ikuti perbuala
n sy dan kucing
kucing " hoi, bagi aku makanan klu tak aku karuk2 muka kau, hahahah "
sy " tp sy xde mknan, air adela "
kucing " ahhhhh, ade aku kesah, bgiiiii klu tak, zepp zepp ( dgn gaya tangan di leher )"
sy " okay okay, amiklah da
ging syaaaa !! "

enough2. T_T
sy pun sergah la dia dgn kadar keberanian ingi
n main roller coaster di genting.
wragghhhhhhh !!!
shuppppp.
hahah. tau takot.



---------------------------------------


- TAMMAT
-



** ni adlh Angelababy, artis hongkong. comel kan **


jgn lupe kunjungi blogshop sy ye.
ada jualan inner cotton and inner berawning.
also clearance stock.

http://wwwlittlelady0n9.blogspot.com/


Wednesday, November 24, 2010

Mood : Volkswagen, laksa & littleladyon9

Assalamualaikum.

halo halo. dah byk kah duit anda dlm bank?
wah soalan, mcm minta
k ....... kan
heheh. pagi2 tnya
pulak mcm tu.
mmg ' cool ' la kan.

tetiba teringat pulak iklan kereta
volkswagen polo baru.
kan awek dlm ikla
n tu kata " cool "

Volkswagen Polo 1.2 TSI dijual pada harga RM108,888.00 (tidak termasuk insuran, cukai jalan dan yuran pendaftaran). Walaupon Volkswagen Polo cuma 1.2 liter, tetapi kuasa yang dihasilkan oleh VW Polo menyerupai atau pon lebih baik dari kenderaan 1.6 liter lain di pasaran.
( info : KLurbanite.com )


cantik kan. mantop gitu.
dah bertabur da org bwk kt kl stkt ni la.
xpela depa byk duit. -_-

okay2. next2.


^_*


sape kat cni ' cinta ' duit ??
angkat kelingking !!
saya2 !! ( sambil tanya, leh x nk angkat kaki ??)
piap piap !!
dush dush !!


-_-


next2.
sapa suka mkn laksa ??
saya2 !!
terus gi tulis recipe laksa.
(ni recipe yg slalu sy buat)..sy reti masak okay !!

bahan2 nya :

ikan ( segala ikan yg boleh diguna pakai dlm freezer)
cili kering yg telah direbus & diblender
belacan
asam keping ( ikut tahap kemasaman yg diingini )
laksa ( cap eka )
daun kesum
bunga kantan
bawang besar

hiasan :

telur rebus
timun
cili padi (pd yg hot2 je ye)
pinggan bunga2 (nada romantis)
sudu & garfu (bunga2 jgk)


( ni org panggil laksa penang or assam laksa, my peveret)

cara2 nya :

- rendamkan laksa & rebus hingga kembang.
- rebus ikan2 dgn asam keping dan air rebusan jgn dibuang ye.
- asingkan isi ikan dan tulang ikan yg direbus.
- blender isi ikan dulu then tulang ikan bersama air rebusan tdi.
- masukkan dlm periuk dgn api sedang2 aja.
- mskkan cili kering yg telah diblender dgn belacan & bawang besar tdi serta asam keping.
- mskkn bunga kantan & daun kesum.
- taruk garam secukup rasa, nk tmbh ajinomoto pun okay, bg ummpphh cikit.

SIAP !!

^_^


okay2
next2


cukup2


next entry k !!

ATTENTIO
N !!

Jgn lupa esok ada jualan inner cotton and inner berawning yg mmg hot !!
senang dipakai and harga berpatutan
and
and
dapat inner clips percuma atas setiap pembelian !!

semuanya di http://wwwlittleladyon9.blogspot.com/



jumpa esok !! ^_^

Tuesday, November 23, 2010

Si Anak Mata


Assalamualaikum.

entry kali nih, entry
berilmu ye para sekalian.
mesti bosan kn duk citer hal perihal o
rg X yg pemes nih, kikiki
terpanggil utk menulis entry ini...cewahhh ayat...
krna mata ku ini sudah seminggu 'sakit'
maybe sbb terlalu bany
ak menyedut habuk2.

okeh2. mata sgt penting y
e.
kita kena jaga asset yg pntg nih, yg ALLAH dah pinjamkan pd kita.
' dari mata turun ke hati '


ni antara tips2 penjagaan mata :

1) Gunakan kaca mata hitam yang disahkan dapat melindungi mata daripada sinaran ultra unggu daripada cahaya matahari terik. Tidak semua kaca mata hitam boleh melind
ungi mata ultra unggu, pastikan kaca mata hitam anda disahkan. Pendedahan lama cahaya matahari terik terhadap mata boleh menyebabkan katarak dan lain-lain masalah mata.

2) Jangan sesekali melihat secara terus ke matahari. Walaupun dengan penggunaan kaca mata hitam ia masih merbahaya. say NO okay !

3) Makan makanan berkhasiat dan seimbang. Betacaroten
e yang kemudian ditukar kepada vitamin A adalah perlu untuk mata. Sayur-sayuran dan buah-buahan yang berwarna kuning dan oren mengandungi betacarotene dan vitamin A sebagai contoh carrot dan oren. terdapat juga pil betacarotene yang boleh dibeli di farmasi. Pastikan ia daripada bahan-bahan tumbuh-tumbuhan dan buah-buahan.

4) Blueberries didapati dapat mengekalkan kesihatan mata terutama waktu malam. Bilbery bermanfaat untuk mereka yang bekerja melibatkan penglihatan halus d
an terperinci. contoh mcm Brands Innershine Pati Beri, khas utk kecantikkan dan kesihatan mata.


Blueberries
Blueberries are rich in flavornoids and Vitamins C and E. A study shows that anthocyanocides from blueberries relieve tired eyes and improve blood circulation.

5) Sekiranya habuk masuk ke dalam mata. Jang
an gosok mata kerana ia boleh menyakitkan mata.

i noe my eyes condition ri
ght now is no 5. waaaa.
byk sesangat habuk ni then gosok2.
gosok jgn tak gosok ( lagu group Spider )..eceh

okeh2 ni nk tunjuk ckit diagram mata manusia ye.
wah tetiba rasa cam doktor mata.
** berangan **


yg ni diagram mata manusia.


Penyakit m
ata

* Miopi
Miopi yakni seseorang yang tidak dapat melihat benda yang berjarak jauh. Biasanya terjadi pada pelajar.

* Hipe
rmetropi
Hipermetropi yaitu seseroang yang tidak dapat melihat benda yang berjarak dekat dari mata.

* Presbiopi
Presbiopi adalah seseorang yang tidak dapat melihat benda yang berjarak dekat maupun berjarak jauh. Biasa terjadi pada lansia.

* Kerabunan dan kebutaan
Buta berarti seseorang tidak dapat melihat benda ap
apun sama sekali. Buta bisa saja diakibatkan keturunan, maupun kecelakaan. Rabun berarti seseorang hanya dapat melihat dengan samar-samar. Orang-orang yang buta maupun rabun biasanya "membaca" dengan jari-jarinya. Ini disebut huruf Braille.

* Buta warna
Buta warna adalah suatu kondisi dimana seseorang sama sekali tidak dapat membedakan warna. Yang dapat dilihat hanyalah warna hitam, abu-abu, dan putih. Buta warn
a biasanya merupakan penyakit turunan. Artinya jika seseorang buta warna, hampir pasti anaknya juga buta warna.

* Katarak
Katarak adalah suatu penyakit mata di mana lensa mata menjadi buram karena penebalan Lensa Mata dan terjadi pada orang lanjut
usia (lansia).

info : wikipedia 2010

okeh2 ni semua adlh info2 ttg mata dan penyakitnya okay.
takut tak baca psl penyakit mata tu.
oh tidak, sy sygkan mata sy.
so kita semua kena jaga mata kita elok2.
bkn mata je tapi semua ttg diri kita.


balik ni nak gi cari eye mo moist kat ats nih.
lega dpt bubuh kat mata. fuhhhh.

ok smpi di cni entry kali ni. igt jgn abaikan kesihatan, jaga elok2 amanah yg diberikan pada kita ni.
setiap org dilahirkan indah dan cantik dan kita wajib hargai dan syukuri atas nikmat yg diberikan ALLAH ini.
byk lg insan2 di luar sana yg tak sempurna.
bila kita bersyukur, ALLAH akn tmbh nikmat kita.
Insya-ALLAH

^_*
THE REAL NADIA

Sedikit bingkisan nurani :

Al-Quran | An-Nuur | Ayat 30:
"Say to the believing men that they should lower their gaze and guard their modesty: that will make for greater purity for them: and Allah is well acquainted with all that they do."

"Katakanlah (wahai Muhammad) kepada orang-orang lelaki yang beriman supaya mereka menyekat pandangan mereka (daripada memandang yang haram) dan memelihara kehormatan mereka. Yang demikian itu lebih suci bagi mereka; sesungguhnya Allah Amat Mendalam PengetahuanNya tentang apa yang mereka kerjakan."


Thursday, November 18, 2010

Kemanisan Selepas Kepahitan :)



Assalamualaikum.

mcm mn Hari Raya Aidiladha smlm ?
sy beshhh je.
Alhamdulillah.

Semangat lah arini.
s-e-m-a-n-g-a-t !!

byk sgt nk buat ni.
semoga apa yg dicita-citakan termakbul. Amin.
korg jgk.
igt hidup ni perlu ada matlamat.
kita perlu jdi hamba ALLAH yg penuh ilmu di dada.
sentiasa mensyukuri nikmat-NYA.

jgn penah mengalah dlm ape jua.
kuat, lawan sgla cubaan.
Insya-ALLAH akn diberi kemanisan.
krna kemanisan dtg slps kepahitan.

Thanks ALLAH for everything.
say this word everyday then u will appreciate everything around you


Bismillah before u start.

Alhamdulillah after u had done doing anything.

Zikrullah in every second of your breath.

Be nice to ppl around you.


Love ALLAH, yourself and then u can love ppl around you.
Love Love Love
Is all about Love, Love ALLAH will be forever and bring you to Syurga.

^_*

Tuesday, November 16, 2010

Hayati Pengorbanan


Assalamualaikum.
Salam 9 Zulhijjah 1431
H semua.

Esok adlh Hari Raya Aidiladha.
Ianya merupakan hari raya ke-2 terbesar selepas Aidilfitri.
Aidiladha jatuh pada 10 Zulhijjah, hari ke sepuluh,
sebelas, dua belas dan tiga belas bulan Zulhijjah setiap tahun.

Bermula dengan Takbir Aidiladha pada malam 10 Zulhijjah, diikuti dengan solat sunat Aidiladha serta khutbah Aidiladha di pagi 10 Zulhijjah, sambutan diikuti dengan ibadah korban yang boleh dilakukan samada pada 10 atau 11 atau 12 atau siang 13 Zulhijjah.

Aidiladha adalah perayaan yang istimewa kerana ia
merupakan hari untuk umat Islam memperingati kisah pengorbanan Nabi Ibrahim dalam menunaikan perintah Allah dan kesabaran anaknya Nabi Ismail dalam memenuhi perintah Allah s.w.t.

Inilah sedikit sebanyak rentetan hari raya Aidiladha.
jdi pgi esk bgn awl2, kita sama2 tunaikan solat sunat Aidiladha.

Pada hari raya, orang Islam disunatkan mengenakan pakaian yang paling cantik, paling bersih, dan juga mengenakan wangi-wangian. Pada pagi hari raya korban, umat Islam akan mengerjakan sembahyang sunat Hari Raya sebanyak 2 rakaat dengan 7 takbir pada rakaat pertama diikuti 5 takbir pada rakaat kedua.



“Tiada amal anak Adam yang lebih disukai Allah pada hari Aidiladha melainkan ibadat korban. Sesungguhnya binatang yang dikorbankan itu akan datang pada hari kiamat lengkap dengan tanduk, bulu dan kukunya. Sesungguhnya ibadat korban ini diredhai Allah sebelum darah binatang itu jatuh ke bumi. Maka hendaklah kamu berasa lapang dada dan reda akan ibadat korban yang kamu lakukan.” (Hadis riwayat At-Tirmizi)

Sumber: Wikipedia & http://terbaru2010.com

ps : Marilah sama2 kita hayati Hari Raya Aidiladha ini dengan penuh rasa penghayatan dan bukannya menyambut sekadar tanpa2 apa2 kesedaran.
Jadikan peristiwa Nabi Ibrahim dan anaknya, Nabi Ismail sbgi contoh kpda kita.
Marilah kita juga lakukan pengorbanan utk diri dan seluruh umat Islam.
Selamat Menjalani Ibadah Qurban.

^_*

Monday, November 15, 2010

Hargainya Kawan2 !!

Assalamualaikum''

pecah kaca pecah gelas
ari rabu hari raya !!
selamat hari raya Aidiladha

sedap tak pantun x kena ujung dan pangkal. hahah
merapu meraban je kn di ari isnin ni.
mood nk menceriakan jiwa yg dikit terusik nih.

sedih la ' kwn ' yg kita percaya and sayang perli2 kita.
korang cedih tak.
kita ye2 nk tgk dia maju tp dia..
dia seolah2 mensiakan niat baik org lain.
sy tak mintak dibls tp hargai boleh tak.
boleh tak !!

MyEm0.Com

sadis sungguh.
ckp and tulis byk2 pun tak guna kan.
semoga dia bahagia !!

-_-

Friday, November 12, 2010

Nak Tanya !!

Assalamualaikum.

nak tanya !!
How do I prevent people from copying pictures from my blog?
mcm mna nk buat ye.
dah google da, jumpa.
tp tak jadi pun.

nk elakkan org dari copy ape2 pun.
kira cam extra careful la.
padahal xde masa pon org nk jeles ngn i nyer blog.
tp sje nk buat kan.

contoh if org nk copy pic ke kan then xleh right click la kiranya.
byk dah tgk org lain nyer blog mcm tu.
mostly yg pemes2 tu.
diorg harus buat ye, yela peminat rmi.

i yg tak byk peminat pun nk wat jgk.
sesiapa leh tolong.
pelesh !!

MyEm0.Com

ps : 1) dah tkr header, tp poyo semacam je. x lawa. merentap tul.
2) kaler pun tkr juge.
3) nk letak icon2 cumel kat ats nih leh tak, comel sgt !!

MyEm0.Com

MyEm0.Com

MyEm0.Com


Thursday, November 11, 2010

Journey To Kelantan - Part 1


Assalamualaikum.
Moga ALLAH permudahkan perjalanan hidup kita hari ini dan selamanya.
moga sentiasa diberi perlindungan dan men
dapat kesejahteraan. Amin.

kwn2 mengada-ngada tak
title entry di atas.
konon berpart-
part pule.
hehe. harus ada krna byk n
k cerita.
pic di ats adlh tmpt sy gi ngn k
esayangans ari tu.
bsr jgk peka
nnya.

ktorg gi mlm khamis naik keretapi.
dah siap byg2 dah mcm mn la rupanya dlm keret
api tu ye. adkh mcm dlm filem2 tamil or hindustani. tidakkkkk !!
waahhh sgt excited ye. 12 jam di dlm keret
api, very challenging tau.
yela slama umur 23 thn ni tak penah dpt naik keretapi jejauh ni. slalu naik bus.
tu yg over jakun
wei.
sesampai je trs beli mcd persiapan dinner. d
iorg kata mahal kt dlm ktm tu.
tepat kul 8.30 nai
k trs teruja.
ada mamat ensem !!

mmg tak leh blah la kan. memasing muka teruja.
naik2 je dlm 1/2 jam ktor
g cadang nk gi solat.
what !! solat dlm keretapi. b
ayangkanla kan.
wajib kena ditunaikan walau
dlm keadaan ape sekalipun ye.
blm nk g sola
t pun dah mencabar oke.
kena lalu lbh kurang 4 koc + cafe. so 5 lalu
an kena tempuh baru smpi kt surau.

mne tak jauhnya, ktorg duk koc ekonomi je. means seat agk keras.
klu ikt level mcm no 4 la dari atas.
so koc ktorg agk jauh diblkg, mana
kala surau di bhgn dpn skli.

time tu igt nak amik koc katil. tp dah penuh. so terpaksala amik seat.
ok je pun, cuma tak bape selesa la kan.

klu koc ekonomi harga rm30 per person and half price for kanak2.
time tu agk rasa pe
rbezaan ye.

ape taknya kat koc eko ni bunyi mmg x hingat la kan. bising sgt.
otw nk gi surau tu mmg rasa perbedaan ye di situ.
mula2 koc ktorg, pastu msk 3rd koc, seat jgk tp lbh bsr ruang and ada TV !!
heheh. then 2nd koc adlh
katil. wau lgi beshh !!
2 tgkt, tp agk bhya jgk sbb klu org lalu bolehla nk selak2 tgk org lain.kikiki.
last skli bru jumpe surau. tapi....

1st koc ialah KABIN
ye kwn2.
sgt selesa kot. ade 2 katil 2 tingkat dlm bilik. kira cam private room la.
tp yg tu rege dia lain ye. rasanya dlm RM100 ++
amik yg biasa sdh, tp mmg rasa beza ye. =)

time solat jgn ckpla kan, mcm nk menari ballet je.

tp alhamdulillah berjaya ditempuh. kikiki.

tandas kat luar and terpaksa amik di singki yg kecil.
mmg agk payah tp itu adlh cabaran tuk diri sdri kan.
seronokla wa ckp
. ktorg siap gelak2 bsr dlm surau dek krna one of my friend yg jatuh time solat. hahah mmg lawak la.
tp terbaikkkk.

pastu kn sy jumpe muka baby sebijik cam dlm citer kartun 'UP' tu.
yee sebijik sgt. comel pulak tu.
tp kan stu mlm dia menangis, agk rasa nk cubit jgk.
hahah.


** inilah dia, sama tak ngn rusell yg comel ni kt bwh ni**


** russell dlm citer cartoon UP, citer ni sgt besh tau **

tahniah to my beloved friend Siti Fadhilah Binti Ibrahim krna
dpt bekerja di safeguard securicor ye. anda deserve ila !!
will always support u to be the very best

ok till here. 2nd day journey smbg kat part 2 ye.
woot woot woot !!

^_*

Wednesday, November 10, 2010

Seleksi Bersama Kesayanganssss

Assalamualaikum.

salam pagi2, mowni
ng2 semua.
lawa la korang ri ni.
hehe. pe kes ni ckp begini.
maaf ye otak sy dipenuhi siput2.he2

wah byk menda
nk citer nih.
tak nyempat2 nk menul
is ni haa. ** tipu **
ada je masa tp do
k leka wat kje lain ye.

okla 1st nk citer psl activity hang
out dgn kwn2 kesayangan ye.
lama dah tak j
mpe.
tp sorang jela. yg lg stu 2 dah
slalu mcm ayam jumpe itik. ????

ktorg jenjalan kat times square.
besh jgk. org jgn ckpla kan. bapak ramai.
apela rmi2 buat kat ts t
u. ** motif : jeles **

pas2 kn ktorg gi no
nton movie dong.
best jgk cite
r nya.

ADELE : RISE OF THE MUMMY

** citer xyah nk ckpla. kelakar. dia hdpkan blk mumia tu, bayangkan mumia yg da xde isi tu jln2 kt tgh bndraya kl. makk aihh seram. tp heroin dia pnya character mmg besh. sempoi **


hbs je citer trs gi mkn.
memasing dah lapar gegila la kan.
tak igt la nama restaurant tu.
limau ke ape tah. leh la tahan rasanya.

then ktorg jln2 tgk barang.
terbeli ye selipar n baju.

lg skli ktorg tergoda dgn mknan. wahhh
mkn lg. padahal br bbrp minit sblm itu kami m-a-k-a-n.
tp mkn simple je la.
mushroom , bread and burger ayam. yummy.



**yum yum**

okay tu jela citernyer.
next entry : journey to kelantan !!


Don't cry all the time,if you keep doing it,it'll become a habit
Don't lie,if you keep doing it it'll become a habit
Don't run away,if you keep doing it,it'll become a habit
I kept repeating this words, and one day it will be my habit.



Tuesday, October 26, 2010

MENGHARAP *_^


Assalamualaikum.

bersua lgi di hari selasa yg indah dan cuaca terik di luar yeeee.
hope semuanya sentiasa baik2 belaka.
Insya-A
LLAH.

sihat tak semua org nih.
sy dah sihat, Alhamdulillah !!
no more moody2, hangin2, cincau2. waaaa
2 last week punya
citer daaa.

korang rasa poyo tak klu sy nk citer pasal cinta.
or korang rasa org yg tulis entry ni sgt poyo + menggelabah ?
entahla. wlu seberapa byk kali org kata sy poyo, sy ttp nk tulis.
best gak, luah2 perasaan, kata
mengata org..opps yg tu xde ye.
kata diri sdri sdh ye =))

pernah tak korang jumpa sumone and korang rasa dia tu jodoh korang.
means wlu tgk dia 10x korang ttp rasa y
g dia mcm ditakdirkan utk korang.
pernah rasa tak ??

sy pernah rasa dan rasa tu kekal smpi sekarang !!
tak tau knpa..
1st time tgk, x rasa apa2
2nd tgk, xd
e rasa jgk
3rd tgk, x berkenanla ngn mamat ni
dah berkali2 tgk, tetiba ada rasa halus, tak tau knpa ??

sy tgk dia bkn sbb sy nk tgk, tp sy terpaksa tgk !!
kita mana boleh duk tenung llki kan, jgn mencuba ya, nnt anda bisa....
betul, sy x pernah nk tgk dia
tp dia slalu muncul and muncul.
smpi sy terperasan yg dia dah masuk dlm inci2 hidup seharian sy.

plus bila dia mula berani tegur sy,
sy jdi tip tap tip tap jap.
tp wajarla dia tegur
kan, dia customer sy.
akn la org ckp ngn kita, kita nk wat dekk je.
betul tak, lainla klu dia merepek tak tentu pasal, mmg kau ckpla ngn dinding.

tapi krna itu hati sy jdi x tentu.
sy x suka perasaan ni.
mmg sy x suka.

sy suka jdi seorg yg bebas berfikir.
not thick to one thing only
tp bila kita dah terj
ebak, nk tak nk akn terfikir jgk.

dia tak taula kan.
x kn nk tanya, itu lg x mungkin !!



lama2 simpan makin bsr.
sy doa hari2 agar klu benar dia ditakdirkan utk sy, maka hadirkanlah dia utk sy.
jdikan pemikiran sy ini halal.
tpi klu btl dia bkn utk sy jauhkanlah dia dri sy.
hapuskan dia dri inci2 hidup sy.

dlm tgh hati ini berfikir utk berkata2.
dia pergi. pergi.
x smpt nk ucap apa2.

dia tgglkan kenangan.
pertanyaan.
namun tiada jawapan.
sy rindu wlu hanya sekali.

dia ada sy tahu, tp sy tak tahu dia dimana.
perlukah sy cari.
entahlah.
sy fikir dia bkn milik sy sbb tu dia jauh dari sy.
tp sy selalu je nmpk sgla benda yg mendtgkn ingatan sy pd dia.
wlu kecil sekalipun.
pasti ada..
jdi sy jarang lupa pd dia, wlu kdg2 sy lupa.
bila sy lupa.
dia dtg balik walau sesaat.
YA ALLAH..

tapi aku sgt yakin dgn janji ALLAH.
aku redha YA ALLAH.
andai benar dia milikku dia pasti dtg walau seberapa lama harus ku menunggu dia pasti ada.

hanya pada ALLAH tmpt ku mengadu.
itulah sebaik-baik tempat.

smpi sekarang rasa itu masih ada dan tersimpan.
sy dah semat kemas2.
andai perlu dibuang, sy akn campak kuat2.
tp sy x bersedia lagi.
bolehkan klu sy nk simpan lagi.
sbb sy masih lagi ' MENGHARAP '

Thursday, October 21, 2010

mood : Sungkyunkwan Scandal


Assalamualaikum.

korang chat tak.


me x sihat la.

cuci dosa nadia !!

xpe2 sy sggp menanggungnya. masih mampu.

hidung ni rasa dah mcm tempat air terjun. tp xleh mandi tau.

mggu ni mggu sukar.

isnin - moody

selasa - m-o-o-d-y

rabu - tangki hidung mula beroperasi

khamis - hidung semakin active and virus bunyi2 menyerang. uhuk uhuk !!

jumaat, sabtu, ahad - dah sihat. no more sakit2 k.


mata stim stam stom dah.

suara sengau. gatal2. nak garu.


any idea tuk cont study

a) business

b) account

c) marketing

d) modelling (yg ni tak harus ada ) miow miow !!


okaylah. nk gi buang cincau..eh eh bukan hingus larr.

geli ke ? mcmla korang xde..hehh


mood : Sungkyunkwan Scandal


yg ni saya tau.




Tuesday, October 19, 2010

Ber' BlueS !!

Assalamualaikum.

Tuesday blues la.
waduh gawat niH.

rasa nk mengigit2 tayar kete kat luar nu ha.

mata pun stim je.
nk ckp mls, 2 tulis2.

rasa nk minum air putih 18 belas tong.
pastu mandi kat tasek titiwangsa.
berenang.

beli baju baru guna duit mak.
x curi. mintak je.

cucuk mata org.
gigit jari mak.
tgk citer korea 17 jam.

mkn lollipop
spagethi

okeh !!


Monday, October 18, 2010

Bosan tp jiwa X kacau !!

Assalamualaikum.
salam pembuka bicara.

dek krna dilanda kebosanan tahap rasa nk menyela
m dlm lumpur, sy bercadang menekan-nekan keyboard di depan ku ini lalu meninggalkan keje yg berhelai-helai itu.

lalu terhasil la ayat2 pasar yg digunakan apek2 dan amo
i2 di dlm pasar di pasar borong di mana pasar menjual ikang2 dan ayam2 dan sayur2. enough !

sgt bosan ye sekarang ni. nk
tido pun ada.
tp x bolehhhh.
jdi sy kena lampiaskan rasa mengantuk plus kebosanan ini disini.
adakah ini monday
blues.
tp rasanya cam setiap h
ari dri senin smpi sabtu.
waarrrgggghhhhh. i
love my job !!
i do i do

nk bgtau korang ni. adkh korang
rasa korang cantik ?
semua org yg ada didunia ni cantik tau, and and anda cantik dgn cara anda sdri. yeay.
motif ??
ini kerana ada org mengatakan waj
ah sy semakin berseri2. wahhhh.
tak tau la dia tipu ke apa. tp sy yakin dia jujur. p-e-r-a-s-a-a-n.

knpa sy gembira. ini kerana tempoh percubaa
n menyeksakan diri sdri berjaya 50%.
Alhamdulillah.
sy telah menyeksa dri selama 3 minggu dgn hanya

- minum air putih sebanyak yg mungkin and say no to nescafe, coffee, milo, teh dan s
egala yg berkafien dan bergas



- mkn buah berjen
is2 everyday !!
- sembahyang awal waktu ( Insya-ALLAH, akn kucuba )
ini kerana org yg solat lewat d
ikira solat org munafik !!
- baca buku2 keagamaan ( eg: solusi - best gile buk
u, so mesti wajib BELI tiap bln k)
- elakkan mknan berminyak ( tp
bolehla nk cuit2 ckit)
- facial stiap mggu

yessss !!
adakah xperimen t
hdp diri berjaya.
sy nk bagitau yg sy sgt terseksa krna minum air putih t
anpa warna dan rasa seperti minum air mandi.
sgtla seksa. x suka x suka.
tp....
hasilnya memuaskan
sy gembira
.
dlm 3 weeks dah nmpk kesan. klu 3 thn. wahhhh !!!

sy semangat, hari2 gi ofis bwk air 1000ml gi keje. wahhhh.
jdi kwn2 mari kita cantikkan diri kita dgn cara natural w/out perlu cucuks or tox2.
haipppp. xleh wat cuks2 or tox2.
dan ubat yg paling natural
adalah air sembahyang.
tmbh zikir2. ya ALLAH, indahnya.

and and hati mau baik la.
klu mau cantik aaaa. bkn itu gantung itu apa itu cosmetic saja maa.
itu hati. itu ha
ti.hati baik aaaa. muka pun seri2 wooo.
( nada apek2 and amoi2 di pasar )

hati baik, jiwa senang, ceria je.
kan seronok. sem
ua keje jdi mudah.
okeh okeh.

so start hari ni, buat yg terbaik utk diri korang k.
kita kena jaga elok2 diri kita.
sematkan jiwa dgn kata2 keinsafan, padu
kan jiwa dgn ilmu yg bergunung2.

okeylah ye. cukup lah dicni ye entry yg penuh kebosanan ni.
umpama lumpur dlm lumpur.
to all wanita's diluar sana, sayangilah diri anda sepertimana mana anda nk hidup 1000 thn lg.
iringilah rasa cinta pd Pencipta kita.
sayangilah ibubapa dan
keluarga kita.
jgn asyik pikir bf
or gf je.
cinta akn dtg bila smpi masanya.
sy juga nk ckp sy gembira hidup tanpa cinta lelaki,
tp sy jua memerlukan llk cuma masanya blm tiba.
dahulukan apa yg perl
u didahulukan.
syok beb jdi single. sy dah xperimen jgk berthn nih, and hasilnya superb.
sy x sesal dgn title skang malah saya sangat happy !!
selagi sy punya ALLAH, family, kwn2, dan semu
a org yg sy sayang sy dah sgt bahagia.
sy bersyuk
ur.
x perlu tmbh pikiran sy dgn llk2 yg hanya mengerti menilai melalui fizikal.
sy tdk anti lelaki tp sy cuma blm jumpa sbb dia tgh menyorok2.
sy yakin sy akn jumpa dia satu hari nnt.


bila nk abis ???

ini apa yg sy rasa tau,
The Real Nadia ^_*